Așa că-mi iau inima-n dinți și vă povestesc ce știu și ce am trăit eu cu grâul și cu iarba de grâu.
Grâul, înmuiat, poate fi consumat ca atare de către oamenii relativ sănătoși, ca și orice alt aliment integral, natural, sănătos.
Dar daca vrem să folosim grâul pe post de medicament, atunci avem varianta încolțirii.
Punem de seara până dimineața la înmuiat 2-3 linguri pline de grâu, în apă plată, apă de izvor, orice apă cât mai naturală și îl lăsăm acolo pentru 12 ore. Scurgem apa, intindem bine grâul pe o farfurie, un vas sau un platou ceramic și îl lăsăm 24 de ore la încolțit. Atunci când bobul are colț de 1 mm, grâul este optim pentru consum. Se poate consuma ca atare sau amestecă cu: miere, fulgi de cocos, nucă, cu alte cereale integrale măcinate și făcute pâinici.
Pentru o cură de regenerare tisulară și echilibrare hormonală se consumă zilnic o lingură de grâu încolțit, timp de 30 de zile, după care observăm cu siguranță modificările în bine apărute în corpul nostru.
Nu este o problemă dacă până îl consumăm grâul încolțește mai mult de 1 mm însă trebuie să ținem cont de faptul că de la 5 mm încolo, bobul de grâu conține substanțe greu digerabile, nepotrivite consumului uman.
Dacă vrem o bombă de clorofilă, enzime, substanțe detoxifiante și puternic regeneratoare, putem lăsa grăul să crească în continuare, până obținem iarbă de grâu, pe care o tăiem când atinge la 10-15 cm înălțime, o stoarcem și sucul conținut îl consumăm ca atare, în combinație cu alte sucuri proaspăt stoarse sau îl utilizăm în măști cosmetice ca un produs hrănitor, cicatrizant, hidratant.
Partea și mai frumoasă a sucului obținut din iarbă de grâu este că NU CONȚINE GLUTEN, deci poate fi consumat pe post de medicament fără probleme și de către cei cu intoleranțe, iritații, inflamații. Acționează chiar ca un pansament și un balsam pentru tot sistemul digestiv, oricât de sensibil.
Aveți mai jos linkuri către două scurte prezentări video despre cum creștem și stoarcem iarba de grâu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu